Onze geschiedenis

Hoogtepunten van de afgelopen 25 jaar
Height Specialists 25 jaar

Height Specialists is opgericht op 24 mei 1995. Dat betekent dat we dit jaar 25 jaar bestaan! De afgelopen 25 jaar bestond uit groei, ontwikkeling en ervaring. Waar we in 1995 nog werden gezien als cowboys, abseilers en klimmers, zijn we nu uitgegroeid naar de specialist van veilig werken op hoogte. Om dit jubileum te vieren gaan we samen aftellen naar deze bijzondere dag en zullen we gedurende het jaar alle hoogtepunten van Height Specialists delen.

1995

Oprichting Height Specialists

Height Specialists is opgericht in 1995 door Sander Louwrier. Sander is opgegroeid met klimmen. Het liefst deed hij dit elke dag en daarom besloot hij om zijn passie voor klimmen met anderen te delen. Samen met 2 vrienden is hij gestart in een kelderbox met 2 rollen touw onder zijn bed.

Lees meer
1995

Hoogte stunt coördinatie

Vanaf het begin heeft Height Specialists geassisteerd bij hoogte stunts van verschillende televisie programma’s. Zoals bij het programma Now or Never, waar kijkers met bepaalde fobieën of angsten werden uitgedaagd om tegen grote geldbedragen “hun angsten” te overwinnen. Hoogtevrees is een van de meest voorkomende angsten en daardoor werden veel stunts op hoogte uitgevoerd.

Lees meer
hoogte stunts
1995

Abseilen Euromast

Abseilen van de Euromast, wie kent het niet? Sinds 1995 hebben de echt waaghalzen de mogelijkheid om van de Euromast te abseilen. Een evenement wat toen klein is begonnen, maar is uitgegroeid tot één van de bekendste activiteiten van Rotterdam. Maar waar komt het idee vandaan?

Lees meer
Abseilen Euromast
1996

Tokkelen Euromast

Vanaf 1996 is Height Specialists begonnen om naast het abseilen van de Euromast ook het tokkelen te organiseren. Dit is de snelste tokkelbaan van heel Europa! In plaats van met de lift naar beneden zorgen we ervoor dat deelnemers veilig van 100 meter hoogte (met 100 km p/u) in circa 15 seconde met beide benen op de grond te staan!

1997

Height Specialists evenementen

In de begin jaren van Height Specialists lag de focus vooral op evenementen. Zo waren we al in 1995 gestart met abseilen en tokkelen en organiseerden we sinds 1997 ook veel groepsactiviteiten en teambuildingsopdrachten. Activiteiten zoals klimmuren en hoogte parcours waar veiligheid altijd een grote rol heeft gespeeld. Of het nu gaat om evenementen of industrieel werk, veiligheid staat al sinds 1995 bij ons op de eerste plaats.

2000

Het aantal Industriële opdrachten nemen toe

Vanaf 2000 namen de opdrachten voor werken op hoogte in onze divisie ‘Industrial’ enorm toe. De industrie ontdekt dat rope access een veilig, efficiënte en vaak ook voordelige werkmethode is.

Lees meer
2000

Nieuwe sponsor

Height Specialists werd in 2000 gesponsord door Pepsi voor evenementen zoals het abseilen en tokkelen van de Euromast.

2001

Abseilen Arsenaal toren

Height Specialists ging in 2001 samenwerken met het Arsenaal in Vlissingen. Door het grote succes van het abseilen en tokkelen van de Euromast was deze uitkijktoren van 65 meter hoog een mooie plek voor een tweede abseil locatie!

2001

Jules unlimited

In 2001 heeft Height Specialists samengewerkt met het programma Jules Unlimited. Een programma waar de presentatoren extreme sporten en hobby’s uitproberen. Waaronder natuurlijk ook het abseilen en tokkelen van de Euromast!

jules unlimited
2002

Reclamedoeken monteren

Nieuwe opdrachtgever Interbest zorgt voor continue opdrachten op hoogte. Zo zijn de zogenaamde ‘wisselweekenden’ ontstaan; om de week wisselde ca. 35 man van Height Specialists zo’n 50 tot 100 reclame doeken langs snelwegen door heel Nederland.

 

reclamedoeken monteren
2005

Opening Unilever

Een van de allereerste grootste openingen van Height Specialists was voor Unilever. In verband met de festiviteiten ter gelegenheid van het nieuwe Unilever hoofdkantoor te Rotterdam heeft Height Specialists verschillende activiteiten aan touw georganiseerd. Activiteiten zoals een abseil met rookpatronen, een pendelsprong van de hefbrug en het onthullen van een doek.

2006

Musical Tarzan in veilige banen loodsen

Height Specialists is 10 jaar lang verantwoordelijk geweest voor het in veilige banen loodsen van de musical Tarzan. In de musical zaten maar liefst 350 vliegbewegingen waarvoor elk castlid goed moest vastzitten en worden gecontroleerd.

Lees meer
tarzan height specialists
2006

IRATA gecertificeerd

Sinds 2006 is Height Specialists officieel IRATA gecertificeerd als operator en als trainingsbedrijf.

 

Lees meer
IRATA certificate
2008

Musical Tarzan Hamburg

Van 2008 t/m 2013 werd de musical Tarzan uitgevoerd in Hamburg in het Neue Flora theater onder begeleiding van Height Specialists.

musical tarzan hamburg
2010

Offshore opdrachten nemen toe

Vanaf 2010 namen de opdrachten van maritiem & offshore partijen toe dankzij partners in business op de Nederlandse en internationale wateren.

offshore
2013

Musical Tarzan Stuttgart

Van 2013 t/m 2016 het veilig laten ‘vliegen’ van alle castleden in de musical Tarzan.

musical tarzan stuttgart
2014

Nigeria

Samenwerking met Nigeria; verzorgen van lokale trainingen en opdrachten ter plekken

Height Specialists africa
2014

Litouwen

Openen kantoor en trainingscentrum in Litouwen

IRATA Litouwen
2014

Dubai

Start Height Specialists United Emerates, kantoor in Dubai. Anno 2020 30 IRATA gecertificeerde technicians.

Height Specialists Dubai
2016

Superhelden abseil Sophia Kinderziekenhuis

Sinds 2016 organiseert Height Specialists samen met het Sophia Kinderziekenhuis jaarlijks een superhelden abseil. Een aantal superhelden gaan deze dag op spectaculaire wijze abseilen van het dak van het Sophia en zo voor de ramen van de kinderen verschijnen. Het evenement tovert ieder jaar weer een grote glimlach op het gezicht van de kinderen en zorgt voor een welverdiende afleiding voor de stoere jongens en meisjes van het Sophia, die dagelijks als ware helden de strijd aangaan met hun ziekte.

Height Specialists superhelden abseil
2021

Bilfinger Height Specialists

Height Specialists is onderdeel van Bilfinger en gaat verder onder de naam Bilfinger Height Specialists. Deze samenwerking sluit naadloos aan op de vraag van opdrachtgevers uit België en Nederland om alternatieve oplossingen voor bereikbaarheid op hoogte te bieden. Daarnaast kunnen wij beide nu een totaaloplossing aanbieden voor verschillende geïntegreerde onderhoudsdiensten op hoogte.
Lees meer over deze overname.

Bilfinger Height Specialists