Bilfinger Height Specialists Veelgestelde vragen

Handig om te weten

Waarom samen werken met Bilfinger Height Specialists? Hoelang zijn jullie al IRATA gecertificeerd? Zijn jullie een trainingscentrum of werken jullie alleen operationeel? Alle veelgestelde vragen over Bilfinger Height Specialists kan je hier vinden. Staat je vraag er niet tussen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Waarom samenwerken met Bilfinger Height Specialists?

Met 25 jaar kennis en ervaring zorgen wij dat projecten op een veilige manier en met minimale belasting voor de omgeving tot goed resultaat komen.
Onze missie is het onbereikbare bereikbaar maken en dit voeren wij uit door met ons team van gedreven specialisten veilige en efficiënte oplossingen te leveren.

Onze sterke punten:

 • Veiligheid.
  Veiligheid staat bij ons op de eerste plaats. Wij vinden het daarom belangrijk dat wij als bedrijf en al onze technicians IRATA gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn wij ook ISO9001:2015 en VCA P gecertificeerd.
 • Onbereikbare bereikbaar maken.
  Geen enkele plek is voor ons onbereikbaar. In samenwerking met opdrachtgevers is er altijd een oplossing te vinden om lastige plekken te bereiken en de werkzaamheden op hoogte uit te voeren.
 • Inzetbaar.
  Wij werken met een vast team van maar liefst 40 vakmensen waardoor wij altijd snel klaar staan en inzetbaar zijn. Voor een spoedklus voeren we meestal dezelfde dag nog werkzaamheden uit.
 • Flexibel.
  Ons team van technicians is breed opgeleid. Dit betekent dat er meerdere groepen bestaan binnen ons team met bepaalde specialisaties. Zo is er een groep gespecialiseerd in lassen en is een andere groep weer gespecialiseerd in conserveringswerkzaamheden. Hierdoor zijn wij voor elk project flexibel en beschikbaar.

Hoe lang zijn jullie lid van IRATA?

Sinds 22 februari 2008 mochten wij onszelf full member company van IRATA noemen. Na de overname door Bilfinger in januari 2021 is Bilfinger Height Specialists opnieuw geslaagd voor de IRATA audit en opereren we nog steeds als full member company (operator & trainer). Dit houdt in dat we als bedrijf zowel IRATA trainingen mogen aanbieden als het het helpen van anderen om door middel van rope access plekken bereikbaar te maken.

Welke certificaten heeft Bilfinger Height Specialists?

Veilig werken op hoogte is van levensbelang. Wij vinden het dan ook belangrijk om aan opdrachtgevers te laten zien dat veiligheid bij ons op de eerste plek staat.

Wij hebben in totaal drie certificaten:

 • IRATA
  Een organisatie die zich focust op het veilig uitvoeren van rope access. Met dit certificaat mogen wij zowel als trainingscentrum fungeren als operationeel.
 • ISO 9001:2015
  Dit is een internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Deze certificering geeft aan dat wij o.a. voldoen aan klanteisen, risicobeheersing, structureel verbeteren en voldoende rekening houden met wet- en regelgeving.
 • VCA P certificaat
  VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Gericht op bedrijven in de petrochemie en wordt toegepast om het aantal ongevallen op de werkvloer te verminderen. VCA P is een vereist certificaat in de Petrochemie branche.

Daarnaast hebben we ook een HSE- beleid en een stop work authority.

 • HSE-beleid
  HSE staat voor Health Safety Environment. Wij stellen de gezondheid van onze medewerkers voorop.
 • Stop Work Authority
  Veiligheid is onze prioriteit. Daarom geven wij aan alle werknemers mee dat ze moeten stoppen wanneer het niet goed voelt. Het stoppen van onveilig werk zal nooit gevolgen hebben.

Verkopen jullie ook uitrusting om op hoogte te werken?

We verkopen uitrusting om op hoogte te werken van het merk Petzl. Dit verkopen we niet op onze website, dus twijfel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Meer weten over Bilfinger Height Specialists?

Over ons
decommissioning snijbranden