Hoogte stunt coördinatie

Terug naar overzicht

Vanaf het begin van Height Specialists hebben wij geholpen met hoogte stunts voor verschillende televisie programma’s. Programma’s zoals de Staatsloterijshow, wedden dat en Now or Never. Voor het programma Now or Never werden kijkers met bepaalde fobieën of angsten uitgedaagd om tegen grote geldbedragen “hun angsten” te overwinnen. Hoogtevrees is een van de meest voorkomende angsten en daardoor werden veel stunts op hoogte bedacht. Height Specialists heeft deze stunts allemaal veilig en professioneel begeleid en uitgevoerd.

 

Abseilen van de Euromast

Met deze eerste stunt moest een deelnemer zijn hoogtevrees overwinnen door te abseilen van de Euromast. Ondanks dat de deelnemer het niet leuk vond en niet kon wachten tot hij weer met beide benen op de grond zou staan
(door de hoogtevrees natuurlijk) was het een groot succes! Zo’n succes dat Height Specialists en de Euromast hebben afgesproken om dit vaker in de zomer te organiseren. Dit was onze eerste stunt ooit en tevens ook de eerste keer abseilen van de Euromast.

 

Hoogtevrees overwinnen

Als je echt je hoogtevrees wil overwinnen is deze stunt een aanrader! Dit was namelijk een van de spannendste stunts van het programma. Zo spannend dat we dit ook hebben uitgevoerd voor de Duitse Now or Never. Voor deze stunt hebben we een balk tussen twee gebouwen op het Marconiplein in Rotterdam geplaatst. Daarnaast hebben we de deelnemer gezekerd en zorgden we ervoor dat hij veilig over de balk kon lopen. Ook waren we hier stand-in, maar zelfs onze eigen werknemers vonden het spannend om deze stunt uit te voeren! In het filmpje gaat de deelnemer namelijk op de balk zitten en onze stand-in moest deze actie ook uitvoeren voor de afstand shots…

 

Angst voor water

In het derde filmpje moet Jos zijn angst voor water overwinnen. Height Specialists heeft deze stunt begeleid en mogelijk gemaakt middels een touwbrug door de watervallen van Coo in de Belgische Ardennen. Daarnaast waren we stand-in voor verschillende shots.

 

Springen van de Hef in Rotterdam

Tijdens deze stunt moest iemand zijn hoogtevrees overwinnen door van de Hef in Rotterdam te springen. Height Specialists regelde de touwslinger en zorgde ervoor dat de man goed en stevig vast zat. Ook tijdens deze stunt waren we voor verschillende shots een stand-in.

Altijd op de hoogte

Schrijft u zich in voor onze updates

Rope Access offshore