Werken op hoogte training Veelgestelde vragen

Handig om te weten

Waarom zou ik een werken op hoogte training moeten volgen? Is een werken op hoogte training verplicht? En welke onderdelen behandelen jullie tijdens deze trainingen? Alle informatie over de werken op hoogte trainingen kan je hier vinden. Staat je vraag er niet tussen?
Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Waarom een werken op hoogte training?

Is jouw werkplek op hoogte en moet jij jezelf beschermen tegen de bijkomende gevaren? Wil je alles weten om dit veilig uit te kunnen voeren? Volg dan onze werken op hoogte training. Tijdens deze training krijg je inzicht in alle mogelijke gevaren en risico’s van werken op hoogte. Daarnaast leer je hoe je moet handelen in onverwachte situaties en hoe je persoonlijke beschermingsmiddelen op de juiste manier gebruikt.

Het is belangrijk om altijd met minimaal twee personen op hoogte te werken. Bij gevaar kan namelijk een redding worden uitgevoerd. Daarom bieden wij naast een werken op hoogte training ook een redden op hoogte training aan.

Wanneer is er een werken op hoogte training?

De werken op hoogte trainingen zijn maandelijks te volgen. Bekijk ons trainingsprogramma, kies een training en schrijf je direct in!

Hoe lang duurt een werken op hoogte training?

De duur is afhankelijk van het soort training. Een werken op hoogte training basis duurt een halve dag en gaat door bij minimaal 3 inschrijvingen. Een werken op hoogte advanced en een redden op hoogte training duren beide een hele dag en gaan door bij minimaal 2 inschrijvingen.

Waarom is een werken op hoogte training belangrijk voor mijn personeel?

Vanuit de wet is het verplicht om personeel goed op te leiden voordat zij op hoogte gaan werken. Je wilt immers voorkomen dat je personeel gevaar loopt. Mocht er op de werkvloer iets verkeerd uitpakken is de kans groot dat er een controle komt. Het is dan van belang dat je als bedrijf aan kunt tonen dat je alle maatregelen hebt genomen om veilig op hoogte te mogen werken.

Wij bieden trainingen aan om groepen veilig op hoogte te leren werken.
Heb je als bedrijf een specifieke situatie waarvoor het personeel moet worden opgeleid? Wij bieden ook trainingen op maat aan. In overleg bereiden we een volledige training voor waarna het personeel veilig op hoogte mag werken.

Wanneer de training succesvol is afgerond krijgen de deelnemers een certificaat vanuit Bilfinger Height Specialists. Dit certificaat is twee jaar geldig.

Is het mogelijk om een werken op hoogte training op maat te volgen?

Ja zeker! We concentreren op de mogelijke gevaren die bij jouw werk kunnen voorkomen en schrijven specifiek hiervoor een trainingsplan. Neem vrijblijvend contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.

Ik kan op de geplande data niet trainen, zijn er ook andere mogelijkheden?

Het kan zijn dat je niet op de aangegeven data een training kan volgen, wij bieden ook de mogelijkheid om in overleg op een andere datum een werken op hoogte training te volgen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Werk altijd veilig op hoogte

Volg een training
Working at height training