Oprichting Height Specialists

Terug naar overzicht

Waar kwam het idee vandaan?

De ouders van Sander Louwrier hadden een klimcentrum waar hij vaak te vinden was, maar hij zocht meer uitdaging en grotere hoogtes. Daarom ging hij op den duur steeds vaker naar het buitenland om daar te klimmen. Na een paar jaar besloot hij ook in Nederland de hoogtes op te zoeken en zijn passie met anderen te delen. Want ook al zijn er in Nederland geen bergen, er staan genoeg hoge gebouwen! Wilde je bijvoorbeeld op een unieke manier je bedrijfsjubileum vieren? Dan zorgde Sander ervoor dat je personeel van het gebouw kon abseilen.

 

Waardevolste bezit

Samen met twee vrienden is hij gestart in een kelderbox van 2,5 x 4 meter. Het waardevolste bezit? Dat waren de touwen. Het kopen van een nieuw touw kostte al gauw een maandomzet, daarom lagen deze altijd opgeborgen op een veilige plek. Als er dan visite kwam, liet hij de ‘schatkamer’ (oftewel zijn slaapkamer) zien waar hij de 2 rollen touw van 200 meter onder zijn bed bewaarde. (Tegenwoordig hebben we 70 km aan touw!)

 

Height Specialist(s)

Op 24 mei 1995 had Sander ondertussen 3 man personeel in dienst en ging hij naar de kamer van koophandel om daar zijn bedrijf in te schrijven onder de naam Height Specialists. Helaas werd deze naam afgekeurd. Het bedrijf was een eenmanszaak en daarom mocht de naam ook niet meervoud zijn. Zodoende werd het ‘Height Specialist handelend onder de naam Height Specialists.’

 

Eerste opdracht

De diensten van Height Specialists waren nieuw en erg bijzonder waardoor we al snel op de kaart kwamen. Internet werd nog niet veel gebruikt, maar we stonden in de telefoongids en klimcentra waren bekend met ons werk. Zo kwam de eerste aanvraag binnen. Onze eerste opdracht, projectnummer 001: het ophangen van netten op de driving range bij Golfbaan Rijswijk. Projecten die volgden waren veelal civiel werk en evenementen zoals, abseilen van gebouwen, doek-onthullingen, teambuilding opdrachten op hoogte etc.

Oprichting Height Specialists

Altijd op de hoogte

Schrijft u zich in voor onze updates

Rope Access offshore