Abseilen Euromast

Terug naar overzicht

Waar komt het idee vandaan?

In 1995 coördineerde Height Specialists de stunts voor het programma Now or Never. Stunts zoals springen van de Hef in Rotterdam, lopen over een balk tussen twee gebouwen en abseilen van de Euromast. De eerste keer abseilen van de Euromast was een groot succes en ondanks dat de deelnemer het heel eng vond, besloten Height Specialists en de Euromast samen te werken. Sinds 1995 is er in de zomer voor de echte waaghalzen de mogelijkheid om van de Euromast (100 meter hoog) te asbeilen.

Bekijk hier hoe de eerste keer abseilen van de Euromast is verlopen:

 

De Euromast

De Euromast is hét icoon van Rotterdam. Het is de hoogste toren (185 meter) in Nederland en onmisbaar in de skyline van Rotterdam. Ook is de Euromast onderdeel van de World Federations of Great Towers (WFGT). Dit zijn de 37 mooiste en hoogste torens van de wereld, zoals de Eiffeltoren en de Burj Khalifa.

 

Wat is abseilen?

Abseilen is het afdalen aan een touw in een verticale lijn. In de klimsport wordt abseilen meestal gebruikt als afdaal techniek wanneer omlopen onmogelijk of tijdrovend is. Ook bij reddingswerkzaamheden en voor militaire doeleinden wordt er abgeseild. Er kan met behulp van een zekering- of abseil apparaat afgedaald worden van steile wanden of hoge locaties.

Vanaf 2 maart is het mogelijk om abseil kaartjes te kopen.

 

Altijd op de hoogte

Schrijft u zich in voor onze updates

Rope Access offshore