Glasbewassing op hoogte

Terug naar overzicht

WAT

Ramen wassen op hoogte

Periode
November

Klant
Facilicom

WAAR

Bij ASR Nederland in Utrecht. Een prachtig gebouw wat voor een groot deel bestaat uit glas. Dit zorgt natuurlijk voor het nodige onderhoud. Maar hoe bereik je de ramen op hoogte in deze binnentuin? Met rope access!

 

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het wassen van ramen en panelen aan de binnenzijde van twee binnentuinen.

 

Waarom rope access?

  • De ramen moeten van binnen worden gewassen. Veel werkmethodes zoals hoogwerkers of steigers kunnen deze werklocatie daardoor niet bereiken. Middels rope access werken we op de meest moeilijk bereikbare plekken.
  • Het pand is op werkdagen open voor personeel en bezoekers en daarom is het belangrijk dat zij ongehinderd aan het werk kunnen. Werkzaamheden kunnen daardoor alleen plaatsvinden in de weekenden. Door Rope Access in te zetten kunnen de technicians elke weekend snel en gemakkelijk op- en af kunnen bouwen zonder dat dit impact heeft op de omgeving tijdens werkuren.
  • Wanneer volgens de IRATA richtlijnen wordt gewerkt, is het een veilige manier van werken op hoogte.

 

Doorlooptijd en teamsamenstelling

In opdracht van Facilicom zullen de werkzaamheden gedurende vier weekenden worden uitgevoerd. Afgelopen twee weekenden hebben we een begin gemaakt en zullen dit de aankomende weekenden afronden. Het team bestaat uit 5 technicians en een IRATA level 3 supervisor.

Soortgelijke projecten

Altijd op de hoogte

Schrijft u zich in voor onze updates

Rope Access offshore