Anodes vervangen 02 augustus 2019

Terug naar overzicht

Deze week heeft ons team van technicians anodes vervangen op een boot in de Rotterdamse haven. De technicians konden meteen aan de slag door de touwen te bevestigen aan de vooraf bepaalde ankerpunten. Daarna zijn ze zelf de touwen in gegaan en begonnen met het wegslijpen van de oude anodes en het terug lassen van de nieuwe. Toen alle anodes vervangen waren, konden de touwen weer worden verwijderd.

Deze werkzaamheden gingen gepaard met een aantal vooraf vastgestelde risico’s. Zoals het risico dat de touwen door de las- en slijpwerkzaamheden zouden kunnen beschadigen. Dit hebben zij opgelost door een back-up lijn aan te brengen met een steel sling (stalen touw) op de plaats waar het gereedschap in de buurt is.
Door vooraf bekend te zijn met de risico’s hebben wij op een snelle, efficiënte maar vooral ook veilig manier de werkzaamheden kunnen uitvoeren. Deze werkzaamheden stonden onder toezicht van onze ervaren IRATA level 3 Supervisor. Verder bestond het team nog uit twee technicians waarvan 1 lasser.

Uitslag: door middel van rope access hebben wij de moeilijk bereikbare plekken bereikbaar gemaakt en de werkzaamheden kunnen uitvoeren. Volgende week mogen we op dezelfde boot de beschadigde plekken conserveren!

Naast anodes vervangen, voeren wij nog meer verschillende werkzaamheden uit in de maritiem & offshore branche. Vorig jaar hebben wij bijvoorbeeld inspectie werkzaamheden op het grootste schip ter wereld uitgevoerd.

Altijd op de hoogte

Schrijft u zich in voor onze updates

Rope Access offshore