Samora Helberg Project planner

Collega aan het woord

vacature project planner

Hoe ben je bij BHS terecht gekomen?
”Via mijn oud-docent ben ik in contact gekomen met Height Specialists. Hij wist dat ik opzoek was naar een nieuwe baan en vond mij bij het bedrijf passen.”

 

Wat vind je leukste aan je werk?
”Het leukste vind ik dat ik in contact sta met veel collega’s, geen dag is hetzelfde en er wordt veel gelachen. Op kantoor hebben we korte lijnen omdat we allemaal in dezelfde ruimte zitten. Dit maakt het communiceren makkelijk, maar hangt er ook een gezellige sfeer.”

 

Wat voor soort werkzaamheden doe je?
”Over het algemeen ben ik dagelijks bezig met het inplannen van onze buitendienst medewerkers (technicians), en deze aan te melden bij onze opdrachtgevers. Daarnaast zorg ik ervoor dat de persoonlijke kwalificaties van onze buitendienstmedewerkers in orde zijn. Dit vraagt om veel communicatie met de projectmanagers, HR en de operationeel manager. Daardoor sta ik het middelpunt van de organisatie. Ook houd ik mij bezig met de aanmelding en verwerking van onze werken op hoogte en IRATA-trainingen.

Daarnaast werken we niet alleen met onze eigen technicians maar ook met ZZP’ers en onderaannemers. Ook zij moeten dagelijks geïnformeerd worden over de planning, en ondergebracht worden in hotels. Door de communicatie met al deze partijen ben ik degene die het overzicht houdt.”

 

Wat is er minder leuk aan je werk?
”Hoe fijn het ook is dat de planning eindelijk rond is, het veranderd altijd. De industrie gaat zo hard en om al die wijzigingen zo goed mogelijk door te voeren maakt het lastig. Maar we hebben hier gelukkig een open cultuur waardoor je altijd om hulp kan vragen of kan aangeven waar je tegenaan loopt.”

 

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?
”Eigenlijk weet je weet nooit hoe de dag gaat lopen. De ochtend begin ik meestal met mijn mail te checken en vraag ik informatie over hoe de ochtend is verlopen aan de projectmanagers. Dan volgt de huddle, elke ochtend om 10.30 nemen we 5 minuten van onze dag met het aanwezige kantoor team. Hierin deelt ieder de prioriteiten van de dag en is de mogelijkheid om hulp te vragen/ te bieden.

Mijn prioriteiten verschillen per dag. Een voorbeeld zou kunnen zijn het aanmelden van projecten die de volgende dag starten, zorgen dat de documentatie in orde is, vakantie aanvragen behandelen en het inplannen van trainingen.

Ondertussen lopen de nieuwe projecten binnen en probeer ik deze zoveel als mogelijk in te plannen. Ik kijk naar de benodigde kwalificaties voor het project en plan de juiste mensen in.”

 

Wat is het lastigste?
”Iedereen tevreden houden. Enerzijds heb je projectmanagers die graag zo snel mogelijk onze opdrachtgevers willen helpen. Anderzijds heb je de technicians die ik graag wil helpen met hun voorkeuren en zorgen dat de werkdruk niet te hoog wordt.”

 

Hoe ziet het team eruit?
”Buiten hebben we zo’n 30 technicians, aantal ZZP’ers en onderaannemers. Op kantoor werken 11 mensen, bestaande uit de managing director, operationeel manager, projectmanagers, officemanager, warehouse manager en marketingmanager.”

 

Hoe vind je al vrouw in de industrie?
”Over het algemeen zijn mannen lekker recht door zee. Dat ben ik ook, waardoor de samenwerking fijn is. Maar er werken ook nog twee vrouwen op kantoor waar ik het goed mee kan vinden. Om een beetje in balans te blijven!”

 

Hoe belangrijk is teamwork voor jou?
”Teamwork is essentieel, zeker binnen dit bedrijf omdat we korte lijnen hebben. Als communicatie mist en ik daardoor informatie te kort kom kan ik mijn werk niet goed doen en mist de projectmanager de juiste mensen op locatie.”

 

Hoe zou je de cultuur omschrijven
”Er heerst echt een familiecultuur, we kunnen regelmatig een kletspraatje maken en met elkaar lachen. Omdat het een klein team is ken je iedereen. Elke vrijdagmiddag borrelen we met elkaar en hebben we een keer in de zoveel tijd een bbq of een teamuitje.”

 

Waarom zouden nieuwe collega’s voor BHS moeten kiezen?
”Omdat het oprecht een heel leuk bedrijf is om voor te werken. Je krijgt veel vrijheid er is een informele bedrijfscultuur. Er is altijd ruimte voor een grapje en er zijn hele leuke collega’s.”

Ben jij onze nieuwe project planner?

Bekijk de vacature
rope access decommissioning