Theater en Rope Access

Terug naar overzicht

wat

Een training werken op hoogte voor het personeel van Stage Entertainment.

Periode
juni 2018

Klant
Stage Entertainment

waar

In het Circustheater in Scheveningen.

werkzaamheden

Het theater is geen onbekende plek voor ons; Height Specialists begeleidde jarenlang de vluchtbewegingen van de musical Tarzan in Nederland en Duitsland. We kennen dus het grote belang van veilig werken op de bühne!

Onze vakkundige trainer begeleidde een groep medewerkers van Stage Entertainment, die achter de schermen werken bij de musical De Lion King. De licht- en geluidstechnici zitten normaal tijdens de show in het dak. Mochten ze niet op de normale manier hun werkplek kunnen verlaten, dan treedt een noodevacuatieplan in werking. Onze trainer nam dit plan met hen door en oefende verschillende situaties die zich in de praktijk zouden kunnen voordoen.

Daarnaast moeten, buiten de shows om, periodiek inspecties worden uitgevoerd op verschillende plaatsen in het theater. Om op die vaak lastig bereikbare werkplekken te kunnen inspecteren hebben ook deze medewerkers een werken op hoogte training gekregen, aangevuld met een module redden op hoogte. Zo kunnen zij, in geval van nood, hun collega’s redden van de werkplek.

Altijd op de hoogte

Schrijft u zich in voor onze updates

Rope Access offshore