Stand-by rescue team

Terug naar overzicht

Wat

Kantelen van de top van een kraan. De werkzaamheden bestonden uit Stand-by rescue team en het installeren van hijspunten.

Periode
Januari 2020

Klant
Huisman Equipment B.V.

Waar

Op de Solitaire van Allseas in de buurt van de Grote Beltbrug bij Denemarken. De Solitaire is sinds 1998 operationeel en is een van de grootste pijpleggers ter wereld.

 

Werkzaamheden

Op de Solitaire staat een grote kraan ontworpen door Huisman. Om ervoor te zorgen dat het schip onder de Grote Beltbrug bij Denemarken door kon varen moest de top van deze kraan gekanteld worden. De werkzaamheden bestonden uit twee delen:

  1. Stand-by rescue team. De kabels van de kraan werden door een professioneel team verwijderd. Om deze werkzaamheden zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen was het team van Bilfinger Height Specialists het stand-by rescue team. Onze technicians hebben voorafgaand aan de werkzaamheden de rigging voorbereid om een eventuele redding zo snel en veilig mogelijk uit te kunnen voeren.
  2. Vervolgens hebben onze technicians hijspunten geïnstalleerd om zo de top van de kraan te kunnen laten kantelen.

Met een team van 3 IRATA level 3 supervisors hebben we de werkzaamheden in 19 dagen succesvol afgerond.

   

 

Waarom Rope Access?

Het is nagenoeg onmogelijk om iemand op een snelle en veilige manier via trappen en ladders in een brancard naar beneden te tillen. Dit kost te veel tijd en in noodgevallen is het belangrijk dat er snel gehandeld wordt. Middels rope access was het mogelijk om een eventuele redding uit te voeren en zo iemand snel en veilig naar het dek te brengen.

Daarnaast hebben we de hijspunten geïnstalleerd om de kraan te laten kantelen. middels rope access waren deze hijspunten in 1 dag geïnstalleerd. Waar dit uitvoeren met een hoogwerker of met steiger meer tijd in beslag had genomen en er hiermee meer risico’s waren ontstaan vanwege deze lange duur.

 

Soortgelijke projecten

Altijd op de hoogte

Schrijft u zich in voor onze updates

Rope Access offshore