Bilfinger Height Specialists 10 november 2020

Terug naar overzicht

Vol trots kunnen wij u mededelen dat Height Specialists onderdeel wordt van Bilfinger per 1 januari 2021. Height Specialists zal vanaf deze datum verdergaan onder de naam ‘Bilfinger Height Specialists’. Deze samenwerking sluit naadloos aan op de vraag van opdrachtgevers uit België en Nederland om alternatieve oplossingen voor bereikbaarheid op hoogte te bieden. Daarnaast kunnen wij beide nu een totaaloplossing aanbieden voor verschillende geïntegreerde onderhoudsdiensten op hoogte.

Bilfinger Height Specialists

De afgelopen 25 jaar bestond bij Height Specialists uit groei, ontwikkeling en ervaring. In deze jaren zijn we uitgegroeid tot een sterkte speler in de markt van rope access en hebben we ons eigen IRATA trainingscentrum. Door de (touw)technieken die wij inzetten zijn we in staat om het onbereikbare bereikbaar te maken wanneer andere methoden – zoals steigers of hoogwerkers- niet mogelijk zijn, niet veilig kunnen of een negatieve impact hebben op de omgeving.

Henri Hoogenes, Managing Director bij Height Specialists: “Door ons aan te sluiten bij het Bilfinger team, kunnen we onze krachten bundelen om het onbereikbare bereikbaar te maken voor onze opdrachtgevers. We bieden een geïntegreerd service portfolio aan op het gebied van inspectie, onderhoud, isolatie, conservering en reparatie. Samen reageren wij hiermee op de vraag van de markt. Door deze stap kunnen we verder bouwen op de sterke positie van Bilfinger in de markt en klantrelaties in de procesindustrie.”

Bilfinger is geen onbekende partij voor Height Specialists. In de afgelopen jaren hebben we al veel samengewerkt waardoor we meerdere projecten tot een succes wisten te brengen. De activiteiten van beide ondernemingen sluiten perfect op elkaar aan. Beide hebben we ruime ervaring, kennis en expertise in huis. We delen dezelfde normen, waarden, benadering opdrachtgevers en kwaliteitsvisie.

Bilfinger heeft in België en Nederland meer dan 3,000 medewerkers en werkt voor opdrachtgevers als Shell, BP, Huntsman, BASF en INEOS. Het portfolio bestaat uit diensten rond de gehele levensduur van industriële installaties zoals project consultancy, engineering, inkoop en fabricage, piping & mechanical, electrical & instrumentation, isolatie, steigerbouw, conservering en andere aanverwante onderhouds- en operationele diensten.

Thierry Burki, CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland: “De acquisitie van Height Specialists stelt ons in staat om onze klanten de beste optie te bieden voor de bereikbaarheid op hoogte van hun installaties. Daarnaast geven wij gehoor aan de vraag van onze klanten naar een totaaloplossing voor het bewaken van de integriteit, optimalisatie van de prestaties en de levensduurverlening van installaties. Ons doel is om hiermee onderhoudskosten te reduceren en onder aan de streep waarde toe te voegen.”

Height Specialists en Bilfinger hebben in elkaar een betrouwbare partner gevonden en zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Wij blijven het vertrouwde adres voor rope access en garanderen de service die u de afgelopen 25 jaar van ons gewend bent!

 

Altijd op de hoogte

Schrijft u zich in voor onze updates

Rope Access offshore